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CONVEGNI
  • 1-3 luglio 2015: partecipazione a ICC/AISTEC Conference at the World Expo Milan 2015, “Grains for Feeding the World” tenutosi a Milano con i lavori:
  • - Experimental Investigation on Nutritional Effects of Alcoholic/Non-Alcoholic Beer
    - Determination of Total and Water-Extractable Βeta-Glucan and Arabinoxylan in Different Barley Varieties and Corresponding Malts
    - Relationship Between Barley Crop and its Nutritional Properties

  • 24-28 maggio 2015: partecipazione al 35° Congresso EBC tenutosi a Porto con i lavori:
  • - Nutritional Effects of Alcoholic/Non-Alcoholic Beer
    - Analytical Method For The Extraction and Characterization of Water-Extractable β-Glucan From Barley and Malt (Using High-Performance Size-Exclusion Chromatography)
    - The Evaluation of Different Low Alcohol Beer Styles Produced by Osmotic Distillation
    - Production of a 100% Rice Malt Beer-like Beverage

  • 5-7 novembre 2014: partecipazione al Congresso “Advances in Food Processing” tenutosi a San Paolo, Brasile, con i lavori:
    - Improvement of craft beer quality by using autochonous yeasts
  • - Gluten-free barley malt beer produced by prolyl-endopeptidase from Aspergillus niger

  • 13-17 aprile 2014: partecipazione al 11° Trends in Brewing tenutosi a Ghent con i lavori: - - Evaluation of Technological Parameters During Bottle Conditioning in Craft Beer Production
    - Molecular Weight Distribution and Water-Extractable Beta-Glucan Content During Malting
    - Low-alcohol beer production using osmotic distillation: scale-up on pilot plant
    - Behaviour of Non-Starch Polysaccharides During Malting and Brewing

  • 26-29 maggio 2013: partecipazione al 34° Congresso EBC tenutosi a Lussemburgo con i lavori:
    - Potential of near-infrared spectroscopy (NIR) in beer food chain: applications in malting.
    - Study of different rice varieties and malting parameters for the production of a saccharifying rice malt

  • 14 settembre 2012: partecipazione al 53° Convegno dell’Associazione Italiana dei Tecnici della Birra e del Malto con il lavoro:
    - Materie prime alternative nella produzione della birra

  • 1-5 aprile 2012: partecipazione al 10° Trends in Brewing tenutosi a Ghent con il lavoro:
    - Near-Infrared Evaluation of Barley’s Malting Quality
  • - Microbiological Quality Control in Italian Craft Breweries
    - Cross-Flow Filtration Beer on Pilot Plant: Use of Enzymes for the Improvement of Beer Filtration

  • 22-26 maggio 2011: partecipazione al 33° Congresso EBC tenutosi a Glasgow con i lavori: - - Behaviour of malted cereals and pseudo-cereals for gluten-free beer production
    - The influence of glumes in the malting of Einkorn and Emmer

  • 29-30 novembre; il Responsabile del Laboratorio Analitico, Dott.ssa Simona Floridi, ha partecipato all'112° Analysis Committee meeting, European Brewery Convention, Eindhoven (Netherlands).


  • 12-14 settembre 2010; il Direttore del CERB, Prof. Paolo Fantozzi ha partecipato all'Hop Symposium, European Brewery Convention, Wolnzach (Bavaria).


  • 12-14 settembre 2010; il Direttore del CERB, Prof. Paolo Fantozzi ha partecipato all'8° Technical Meeting, Brewing Science Group (EBC), Wolnzach (Bavaria).


  • 13-16 aprile 2010; il Responsabile Scientifico, Dott. Giuseppe Perretti, e il Responsabile Area Ricerca, la Dott.ssa Ombretta Marconi, hanno partecipato al 9° Trends in Brewing, convegno internazionale sulle innovazioni tecnologiche nel settore del malto e della birra, Ghent.

  • 22 maggio 2009, Facoltà di Agraria dell’Università degli Studi di Perugia incontro con l’Ing. Freeman del Brewing Research International (UK), dal titolo “NEW DEVELOPMENTS IN BREWING ENGINEERING".

     


  • 10-14 maggio 32° Congresso dell'European Brewery Convention, Amburgo.

2008